Ponnyklubben

Alla inlägg under februari 2011

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 16 februari 2011 21:34

Nu startar vi en ny omröstning, vi kör på Ulrikas (fast inte den ni tror ..) förslag, vem i US tror ni har störst fötter? ;) Rösta här på vänster sida!

  


/ Rebecca

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 13 februari 2011 19:45

Hejsan!


Jag heter Sara Jakobson (ny i US). Jag är född 97 och bor i uppsala.

Jag började rida på Uppsalaponnyklubb när jag va ungefär 8 år. Sen dess har jag endast ridit där. Under tiden har jag också haft medryttarhäst och ridit på lite olika hästar.  Just nu rider jag i träningsgrupp och tävlar på Saffran ibland, jag är även stallvärdinna. Mina favorithästar är Saffran, Nero & Marcato!

  

 Foto: Sara Åkerblom

 

Lite kort om mig. :)

/ Sara J



Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 13 februari 2011 16:49

Hej!


Idag hade huvudstyrelsen årsmöte i Cafeterian. Några av oss i US var där och lyssnade till vad som sas och när mötet sedan var slut bjöd de på smörgåstårta. US har två representanter i stora styelsen också och i år blev Frida Högman och Tova Stenvi valda till det! 


Om du som inte var där är intresserad att läsa om året som gått, vilka som sitter i styrelesen eller kanske om ekonomin så kan ni göra det här: http://www.uppsalaponnyklubb.se/verkber10.pdf

(Om länken inte funkar när ni trycker på den kan ni kopiera den och klistra in i ett nytt fönster istället)



/ Ingrid


Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 12 februari 2011 12:05

Jag kom på att jag kanske borde presentera mig lite grann så att ni vet vem jag är :)


Lisa Öfverström heter jag, jag rider på upk i träningsgrupp för Sara på tisdagar. 

Jag började rid när jag var 6 år på 4hgården i årsta, där fick jag lära mig det mest grundläggande och hästarna var alldeles lagom stora för mig att pyssla med och rida på. När jag blev ungefär 10 år började jag bli lite väl stor för de små shettisarna och började istället rida på UPK. Men jag lämnade inte 4h helt och hållet. år 2005 när jag var 12 år så var det den stora branden i ladugården och i samband med det flyttade de "stora" hästarna till Slavsta gård. Då blev jag skötare på Russin (som ni kanske sett Isabell Lide tävla lite på) Honom red jag 2 gånger i veckan under en tid.

Russin


Sen flyttades hästarna tillbaka till 4h gården och jag tog en liten 4h paus. När jag sen var kanske 13 kom jag på att jag ville börja igen och traskade upp till gården och frågade om jag fick bli skötade på nån av hästarna. Det var bara Vitamin som var ledig ( Vitamin var en häst med mycket egna åsikter och brukade slänga av sina ryttare mest hela tiden.) När jag tröttnat på att bli avbockad upp till 6 gånger på ett ridpass började jag köra honom istället. Det var mer hans grej.

Vitamin

Ungefär lagom till att jag börjat köra istället för att rida blev jag lite ansvarig för skötarna och vi började få ta hand om oss själva.


Jag är fortfarande på 4h mest hela tiden. Numera är jag både ridlärare, daglederledare och helgpersonal + lite ansvarig för skötarna. Sen är det en liten 3 årig shettis som heter Lotta som jag håller på att köra in. Förhoppningsvis ska hon bli en fin liten körhäst och vi ska ha många roliga stunder tillsammans :)


Här är en liten bild på Lotta, tagen på julafton förra året :)  


Sen utöver allt detta rider jag ett par gånger i veckan på Anna Wärviks häst Cotten :)


Ja nu vet ni en hel del om mig o min häst-historia


Ha det bra ses i stallet!


/Lisa 

Precis som förra terminen tänkte jag försöka skriva lite om olika hästraser. Jag lovar att försöka uppdatera med en ny ras så ofta som möjligt men jag har ett litet problem..!

Jag vet inte riktigt vilken hästras jag ska skriva om så är det någon som har något förslag så skulle jag bli jätte glad om någon kommenterade det här inlägget med ett tips!   

Det kan både vara kända raser och lite mer okända, ska försöka hitta så mycket information och fina bilder som möjligt! :)


Ha det bra därute i snön!

//Micaela J.

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 11 februari 2011 14:52

Halihallå i snöstormen!


Idag fick jag kämpa mig genom midjedjup snö för att ta mig till skolan, sjuukt...


Jag heter Louise Gligel men kallas för Lussan. Jag har två ponnyer som heter Kummin och Molliere. Jag är ny i US men har varit medlem i UPK ett par år (:


  


Kummin är min första ponny och henne har jag lärt mig mycket på! Då hon bara hoppade när hon ville (vilket kunde vara max tre gånger på ett år..) så fick det bli dressyr för våran del. Vi har tävlat upp till LA. Men nu i somras inseminerade henne med Verdi och på tredje försöket blev hon dräktig! Så nu väntar vi på en liten fölis som om allt går bra ska födas i Juli :)  


  


Molle är en valack född 03 och har inte tävlat mycket alls. Så i höstas när vi gjorde våran första start hoppade han över dressyrstaketet haha! Sen i slutet av säsongen tog vi placering i LA. (:


Det var en liten presentation av mig :)


Kram

Lussan

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 10 februari 2011 19:43

Hejhej!

Ni har väl inte missat att anmäla er till klubbdressyren den 20 februari eller klubbhoppningen den 27? anmälningslistorna sitter uppe i stallet, Det är roligt att tävla så passa verkligen på att skriva upp er!   

 /Tova S

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 9 februari 2011 16:28

Vissa dagar måste det vara sköt att vara häst! Tänkt att få ha varit ute i solen hela förmiddagen sen komma in i stallet och få sin favvomat. Sen kommer favoritmänniskan och klappar o gosar. sen är det dags för ett träningspass. Efter det får man ligga o mysa i sin nymockade box med mysig halm. Kanske snacka lite med hästen bredvid. Vissa dagar önskade man att man bara kunde förvandlas till en häst, slippa fixa sin egen mat, plugga, städa sitt rum eller bädda sin säng.


Ha det bäst!

/Lisa 

Ovido - Quiz & Flashcards