Ponnyklubben

Alla inlägg under april 2010

Nu håller vi på att fixa iordning cafeterian inför disneykvällen, här kommer några bilder :) 

    


     

Godmorgon!

För er som är vakna, visar dom Världscupsfinalen på svt1!

Det är från sammandraget från världscupsavslutningen i Geneve!


I fredags kom Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla sexa i fredagens finalrunda och klättrade från 18:e till tionde i världscupsammandraget!

Bra jobbat!

Svante slutade på en 24e plats!

Nu blir det spännande inför den stora finalen på söndag som kommer bestå utav två delar. Rolf är redan klar för att rida finalen men har ingen chans på vinst för hela cupen med sina poäng, det är ännu oklart om Svante kommer få rida finalen.

Vi får hålla tummarna att hans poäng räcker, så att vi får två svenskar i final!




Ska påmina till er som ska gå på disneykvällen imorgon !  

den börjar 17.00 - 20.30 och samlingen är i caféterian, glöm inte att ni ska ta med en lapp med erat namn och telefonnummer till era föräldrar !

vi hoppas att alla som har skrivit upp sig kommer,och att det kommer bli roligt  


  


// US   

Hööks har nu fått in en massa snygga vårnyheter så passa på att åka till närmaste Hööks butik och spana in alla nyheter !   


Snygga ridbyxor

Vårjacka

Eller kanske en snygg grimma till favorithästen ?   

Idag var det hästhopping på Säfva, div 3 omgång 1. Från UPK var det några privatryttare med och från ridskolehästarna så åkte Kalle med Emelie Wass och Lola med Ingrid Persson dit för att tävla. Vi åkte från stallet ca kl 9 imorse och kom lagom fram till Säfva när första klassen var slut. Då blev det ombyggnad av banan och sedan fick vi gå den innan klass 2 startade.


Lola och Ingrid red en fin runda och slutade på 4 fel i omhoppningen, sedan var de Kalle och Emelies tur och även dom red en jätte fin runda och slutade på 8 fel i omhoppningen.


Sedan var det dags för klass 3, lag klassen. Varje lag består av högst 4 ryttare och först rider alla lagen grunden och sedan räknas lagens ryttares resultat ihop, men bara 3 ryttares resultat, så är man 4 i laget så räknar man inte med det sämsta resultatet. De lag som då har 3 ryttare felfria går till omhoppning.

 I UPK's lag red Ingrid på Lola, Emelie på Kalle, Linnea på Notre Dame och Maria på Vicki Ask (Både Linnea och Maria var nollor i den andra klassen).

Först ut var Maria som red i junior klassen och fick 4 fel, Ingrid och Linnea var båda nollor och Emelie fick 4 fel. Vårt lag slutade alltså på 4 fel och vi gick då inte till omhopping. Men vi slutade på en 5:e plats av 15 lag, det var 4a lag placerade så vi hamnade tyvär precis utanför placering, men vi ryttare är jätte nöjda med dagen och det verkade hästarna också vara! Och vi får ju även tänka på Kalle som gjorde en super insats efter att ha varit ute och sprungit på 288:an igår.


Sedan packade vi ihop våra saker och lastade hästarna och var tillbaka i stallet igen strax efter kl 4.


 

Emelie och Kalle


Ingrid och Lola  


Idag på morgonen lyckades de stora hästarna rymma på vägen in från hagen! De galopperade ut på 288:an (stora vägen) & lyckades dra iväg ända till hovgården!


Efter MYCKET besvär lyckades UPK personalen med stor hjälp av kursmedlemmars föräldrar att få hem alla busiga hästar. Poppe var ledare för de hela upptåget, troligen var han ganska nöjd med sitt initiativ. Vad vi vet nu så är ingen häst allvarligt skadad men det behövde lindas en del ben & tvätta en del småsår.


Lördagens kurser som innefattade de stora hästarna fick därmed utgå. Lola var den enda hästen som gick lektioner eftersom hon går med ponnysarna! Imorgon (söndag) hoppas vi att kurserna ska rulla på relativt normalt igen!

  


// US

          


Är det kanske några nya medlemmar i US? Nej, det är faktiskt inte riktiga personer. Det är några från US som har satts ihop och bildat nya jättefina "låtsaspersoner".. Kan ni se vilka det är?    Skriv en kommentar med vilka du tror att det är på bilderna. Ps. Det är tre olika personer i varje bild förutom den näst sista då det är två personer! Ds.


Svar kommer senare ..........   


Ha det så bra medan ni klurar på vilka det är! Vi ses i stallet!

/US   


Om du är medlem i Uppsala Ponnyklubb får du ungefär 8 gånger om året hem en tidning i brevlådan. Häst & Ryttare heter den, och är faktiskt är riktigt bra tidning om man vill läsa om olika tips på hur man kan rida, reportage om olika ridskolor, lite nyheter inom ridningen och en massa annat spännande! 

Så nu är det bara att vänta till nästa nummer..   

Om ni vill fördriva tiden kan ni gärna komma till stallet och borsta lite på hästarna. Men kom ihåg att fråga om ni kan ta ut dem och rykta, annars blir det så dammigt i stallet !


// US   

Ovido - Quiz & Flashcards