Ponnyklubben

Alla inlägg den 11 april 2010

Idag var det hästhopping på Säfva, div 3 omgång 1. Från UPK var det några privatryttare med och från ridskolehästarna så åkte Kalle med Emelie Wass och Lola med Ingrid Persson dit för att tävla. Vi åkte från stallet ca kl 9 imorse och kom lagom fram till Säfva när första klassen var slut. Då blev det ombyggnad av banan och sedan fick vi gå den innan klass 2 startade.


Lola och Ingrid red en fin runda och slutade på 4 fel i omhoppningen, sedan var de Kalle och Emelies tur och även dom red en jätte fin runda och slutade på 8 fel i omhoppningen.


Sedan var det dags för klass 3, lag klassen. Varje lag består av högst 4 ryttare och först rider alla lagen grunden och sedan räknas lagens ryttares resultat ihop, men bara 3 ryttares resultat, så är man 4 i laget så räknar man inte med det sämsta resultatet. De lag som då har 3 ryttare felfria går till omhoppning.

 I UPK's lag red Ingrid på Lola, Emelie på Kalle, Linnea på Notre Dame och Maria på Vicki Ask (Både Linnea och Maria var nollor i den andra klassen).

Först ut var Maria som red i junior klassen och fick 4 fel, Ingrid och Linnea var båda nollor och Emelie fick 4 fel. Vårt lag slutade alltså på 4 fel och vi gick då inte till omhopping. Men vi slutade på en 5:e plats av 15 lag, det var 4a lag placerade så vi hamnade tyvär precis utanför placering, men vi ryttare är jätte nöjda med dagen och det verkade hästarna också vara! Och vi får ju även tänka på Kalle som gjorde en super insats efter att ha varit ute och sprungit på 288:an igår.


Sedan packade vi ihop våra saker och lastade hästarna och var tillbaka i stallet igen strax efter kl 4.


 

Emelie och Kalle


Ingrid och Lola  


Ovido - Quiz & Flashcards