Ponnyklubben

Alla inlägg den 4 april 2010

Jag antar att vi är väldigt många som har läst Klara böckerna. Klara serien handlar om en ung tjej som flyttar med sin mamma till Hallondalen och där utvecklar ett stort hästintresse som sedan leder henne till egen häst och massvis med äventyr!
En helt perfekt bok alltså för oss hästgalna, så om ni inte har gjort det så måste ni! :D


 


Men nu till en glad nyhet för alla oss Klara fans, böckerna kommer nu som film!
Filmen går just nu på alla SF biografer landet runt så passa på för vi i US tror verkligen att den är värd att titta på!

Äntligen är våren här, men det betyder också att hästarna börjar fälla sin vinterpäls.

All denna päls som ska av kan vara jobbigt för hästen, så varför inte hjälpa den, för det kan man faktiskt! Med hjälp av en RYKTSTEN!

Man använder den genom att dra stenens kanter mot hästen, och när kanterna börjar bli runda slipar man den bara mot betonggolvet så blir de alldeles skarpa igen!

Ryktstenen är enligt mig en väldigt bra uppfinning som hjälper till både med att hjälpa hästen att fälla och att ta bort kissfläckar på skimmlar eller vita tecken på hästen. 

Dagens tips blir alltså att införskaffa en ryktsten och stå och "ryktstena" sin favorithäst riktigt länge, perfekt nu på lovet då många har extra tid att tillbringa i stallet!    

24 kr hos Hööks!

Nu sitter anmälningslistorna för skötarridningarna uppe!

Den 18/4 är det skötarridning för A-skötarna och den 25/4 är det för B-skötarna, så passa på att anmäla er!

En betydligt tråkigare lapp som också sitter i stallet är en lista på de som har uppgifter att göra igen. Listan är tyvärr ganska lång, och tänk på att ni inte får rida skötarridning om ni inte gjort alla era uppgifter, så skärpning nu...

...för tänk en härlig uteritt i vårsolen, det vill ni väl inte missa?

Ha ett underbart påsklov! Vi ses i stallet!

Ovido - Quiz & Flashcards