Ponnyklubben

Alla inlägg under maj 2010

Idag var en mycket viktig dag för idag åkte Linda, Ingrid och Rebecca och handlade all mat, läsk, godis och chips till skötarlägret och man kan säga att det blev en hel del!

  
    
           

VI SES PÅ LÖRDAG! :D 


Snart är sommaren här och då blir det många roliga aktiviteter ute i stallet. Så som ridläger, ute tävlingar att kolla på  och så hästarna som blir goa och runda att krama !   




Fast det är samtidigt synd att lektionerna slutar så att man inte kan vara där och rida varje vecka...  


/ us  


Nu är det långhelg och det ska bli riktigt fint väder så passa på att komma ut till stallet och borsta och fixa din favorithäst så den blir riktigt ren och fin :)


   

/US :D 

 Ni har vell inte missat att det finns massor av roliga bilder i Pixboxen? Just nu finns det bilder från Disneykvällen, tävlingen på UPK och några bilder när några ridskoleryttare var iväg och tävlade i Enköping. Men det finns också massa gamla bilder så om du har tråkigt så är det bara att sätta dig och bläddra igenom och vem vet du kanske hittar en bild på dig själv...  


  



Att Emme är cool visste vi redan, men visste ni att hon har skapat en ny skotrend?

Hetast i vår på fötterna är att ha två olika färger på skorna, för att skapa den där känslan att man bara tagit en högersko och en vänstersko utan att kolla att de var utav samma par.

Vi har redan sett att trenden börjat sprida sig i stallet och snart kommer alla fötter bära olikfärgade skor!

Vi i US tror verkligen att detta är vårens nya it  trend och kommer självklart haka på trenden direkt!

Här är två bilder på Emme's fina fötter och kom ihåg vart du hörde det först! ;)

    


/US

  • Hästar har funnits ända sedan dinosaurierna! De är en av världens nu äldsta levande däggdjur.

  • Utan hästridning, skulle vi kanske fortfarande gå omkring i klänningar och kiltar. Byxorna uppfanns från behovet av att skydda insidorna av låren när man red.

  • I världens äldsta bevarade hästbok, Xenophons, stod det att det bästa underlaget i en box var kullersten. Stenarna masserade hovarnas stråle på ett positivt sätt!

  • Hästens hov är egentligen en gigantisk tånagel.

  • Hästen hade tidigare fyra tår, och var 50 cm hög. För 30 miljoner år sedan blev de lite större och tappade en tå. För sju miljoner år sedan hade de bara en tå kvar och var nästan lika stora som idag.

  • Hästen tämjdes så tidigt som för 9 000 år sedan! Kanske jagade världens första indianer mammut istället för buffel.

  • Stigbyglarna uppfanns av nomader i Asien, hundratals år innan de började användas i väst.

  • Världens första hästsko vad faktiskt gjord av våt råhud som fick torka runt hästhoven. Romarna var de första som började använda skor av metall.

  • Ponyexpressen var västerns svar på expressbrev. Ryttare red utan att vila hela sträckan, och bytte bara hästar under vägen. Det var det i särklass snabbaste sättet att skicka brev på den tiden. Den fanns dock inte mycket mer än ett år, för sedan var telegrafen utbyggd.
  • På dåligt humör? Då borde du verkligen kolla in den här söta videon!!


    Ovido - Quiz & Flashcards