Ponnyklubben

Direktlänk till inlägg 21 februari 2012

Div 1 laget på kurs

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 21 februari 2012 22:11

Hej allihopa!


Nu är UPK/Lurbos aliianslag Div 1 ponnydressyr på kurs på Brolöten i Södermanland! Imorgon åker vi hem och då har vi varit här i fyra dagar. Det är Tova G med Nisse, Lussan med Molle, Maria Vesterberg med Miljon, Filippa Norrman med Sleo, och även Hanna Josefsson från Björklinge som också ville följa med ner och träna. 


   


På söndagskvällen anlände Tova, Filippa, Maria och Hanna. Lussan kom tidigare under dagen då hon var och tävlade i Täby (60 % reg P:1). Lussan som ofta brukar åka ner hit visade alla runt litegrann och även så alla kände sig hemmastadda. 

Efter att hästarna var omhändertagna efter resan ner var det dags för middag, potatisgratäng med kött och svampsås, mums! 

Tjejerna som kom ner senare joggade även deras hästar en sväng i ridhuset senare på kvällen. 


   Filippa och Sleo nöjda efter träningen   Nöjda var även Maria och Miljon      


På måndagen var det dags för hårdkörning. Vi tränar för Chris Brolin (B-tränare), men har även teori med Emelie Brolin (12 SM guld i dressyr) och Christian Brolin (har varit beridare hos Patrik Kittel). 

Första passet så gjorde vi inga svårare rörelser utan Chris ville mest checka av att vi hade hästarna mellan hand och skänkel i en bra form. Det är skönt för både häst och ryttare att börja med ett lugnare pass med tanke på miljöombytet. På eftermiddagen blev det sitsträning med Christian, vi hjälptes åt att longera varandra medan Christian ropade ut instruktioner som "IN med armbågarna, tårna ska peka framåt, titta upp, räta upp er!!" osv… Vi alla var ganska möra i kroppen efter den träningen! 


   Filippa som tränar på sin sits på en Brolötens hästar   Nisse fick rycka in som extra häst, här med Maria på ryggen! 


 Tova i en av stallarna    Massa fina prisrosetter kan man hitta överallt...   Utsmyckning vid skrittmaskinen... 


Idag (tisdag) så åt vi först frukost och sedan kollade vi på när Emelie och Christian tränade sina hästar. Vi fick se galoppombyten och passage bland annat! 

Sedan var det dags för att träna våra egna hästar igen. Idag var Chris på oss lite mer och vi fick göra lite svårare saker. Öppnor, slutor, galoppserpentiner, skänkelvikningar mm. 

Tova behövde rätta till sina armar och när hon gjorde det blev Nisse genast mycket bättre. 

Lussan lutade sig lite för mycket bakåt för att kompensera när Molle blev för stark istället för att göra halvhalter för att få honom kortare och lättare. 

Miljon ville dyka ner i formen och var inte riktigt framför skänken vilket som Maria fick hjälp med. 

Sleo kortade ihop sig för mycket så Filippa fick jobba på att få honom ordentligt framför skänkeln. 


 Molle    

Nisse rullar sig i hagen!


Efter träningen var det välbehövlig lunch och efter det släppte vi ut våra hästar i hagen och mockade, fixade maten och putsade. Det tog sin tid och efter det blev det fika och teori. Vi pratade tävling och fick se filmer från när Emelie och Christian tävlar, även från när Emelie var nere hos Anky van Grunsven och tränade. Det uppskattade vi alla! 

Imorgon blir det programridning och föräldrarna kommer och ska titta. I kväll ska vi bara mysa framför film tillsammans och ladda inför morgondagen. 


 


kram från alla oss! Heja på oss nu i Div 1!! :) 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar


Hejsan igen! Nu börjar våren komma och det är så himla skönt. Att rida ut i solens sken och grönt gräs är det härligaste man kan göra! Idag red jag Kildinan (Killen) och han var suverän (som vanligt)! Vi jobbade med lösgörande arbete, bland anna...

Hej alla bloggläsare!   Idag hade vi i USmöte precis som vi har varje månad. Därmed blev jag påmind om att det var min tur att blogga idag. Eftersom att jag aldrig bloggat här så ska jag presentera mig själv. Jag heter Mikaela, är 16 år och har e...

Tjenare allihopa! Idag är det lördag och sportlovet är nästan slut, tyvärr. Mitt sportlov har för det mesta tillbringats i stallet, jag ha varit i stallet alla dagar denna vecka och ridit då också. Idag red jag också på hästen Viking. Det gick b...

Hejsan allihopa! Idag hade vi FRIK träff på UPK, vi gick igenom olika hindertyper och hur man bygger hinder. Det var väldigt roligt och jag lärde mig att det inte är det lättaste att stega till hinder och räkna ut avstånd.... Men iallafall var det ro...

Hej allihopa! Hoppas ni hittills haft ett bra sportlov! Jag är nu på väg till bussen för att rida men ville bara kika in :) Hoppas vi ses i stallet under resten av lovet! :) // Johanna Ö ...

Ovido - Quiz & Flashcards