Ponnyklubben

Alla inlägg den 27 februari 2010

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 27 februari 2010 18:13

Imorgon är det dax för klubbdressyr, jag tänkte berätta lite vad vi i US gör innan,under och efter en klubbtävling!

Inom US har vi tre olika grupper, en hoppgrupp, en dressyrgrupp & en blåbär&lingon/skogsbärsgrupp, i hopp- och blåbär&lingon/skogsbärsgruppen är det fem personer och i dressyrgruppen fyra.

Är man med i hoppgruppen har man ansvar för klubbhoppningarna och de uppgifter som hör till klubbhoppningarna, är man i dressyrgruppen så har man ansvar för klubbdressyrerna osv.

Varje person i gruppen har 1-2 uppgifter, beroende på hur stora uppgifterna är.

Några veckor innan en klubbtävling sätts anmälningslistor upp i stallet, då sätts en anmälningslista för lektionsekipage samt en reservlista och en anmälningslista för privatekipage.

På anmälningslistorna ska man skriva sitt namn, vilken grupp man rider i, vilken klass eller program man vill rida och hästönskemål.

När anmälningstiden gått ut, tas listorna ned och Gabbi delar ut hästar till alla, när det är klart får vi i US listorna och kan då göra startlistorna.

Att göra startlistor är krångligt och det tar ett tag att lära sig, att göra startlistor tar minst en timme att göra.

När det är klart skickar vi startlistorna till Ulrika som lägger ut dom på hemsidan, startlistan kommer upp senast torsdag samma vecka som tävlingen.

Innan tävlingen ska även priser till varje klass läggas fram, är man ansvarig för priser ska man även beställa in mer om det behövs! Då köper man in rosetter, planketter och övriga priser som t.ex godis, hästsaker mm.

Innan tävling ska även en funktionärslista fyllas i utav en i US, protokoll och diplom ska även fyllas i vid hoppning och blåbär&lingon/skogsbär.

Vid en klubbdressyr ska det även skrivas ut protokoll man ska även fixa en instruktör som kan dömma LC och sedan en "riktig" domare som dömmer LB,LA,MSV.

Vid hoppning ska det fixas en banbyggare, lingon&blåbär en banskiss och i skogsbär en domare.

Dagen innan tävling görs ev. ändringar på startlistan och sedan ska startlistor skrivas ut!

På tävlingens morgon, sitter minst två i US i sekretariatet, vi kommer dit ett tag innan för att fixa det sista och sedan tar emot pengar från de som startanmäler sig.

Efter det har vi samling i lådrummet, där tar vi upp regler, tider osv och sedan bygger alla banan tillsammans.

Är det klubbhoppning rider någon från US idealtiden, någon i US är även stilbedömmare i klass 50 och 60, en står även på framhoppningen i klass 50-70.

Vid blåbär&lingon/skogsbär står någon på framridningen och hjälper alla, vi står även på banan och hjälper till!

Minst en från US sitter i domartornet som ansvarig och tar emot privatekipage som vill startanmäla sig.

1-2 personer är även tävlingsansvariga, de har extra ansvar och ska kunna hjälpa till där det behövs, har du några frågor är de dom du vänder dig till!

Under tävlingen ser vi i US till att allting flyter på och ser till att allt funkar bra, blir det några frågor eller problem försöker vi även lösa det.

Efter tävlingen ska banan plockas undan med hjälp från alla tävlande och sedan städas domartorn och sekretariat.

Om det är en klubbdressyr ska även domaren ha betalt.

Det sista man gör är att fixa resultat, då ska allas poäng och procent eller tid och fel skrivas in i tävlingsdatabasen och när det är klart ska det skickas in till Ulrika som kan lägga ut resultaten från tävlingen här på hemsidan!


Såhär ungefär ser en vanlig klubbtävling ut, de brukar även bli lite extra småsaker, som ni ser är det ganska mycket arbete och tid som ligger bakom en klubbtävling, så nästa gång du tycker det är jobbigt med en funktionärs uppgift - tänk på all tid  och arbete vi lägger ner på att du ska kunna tävla :)


Ses imorgon vid 7!   


/ US





Ovido - Quiz & Flashcards