Ponnyklubben

Alla inlägg under november 2010

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 9 november 2010 10:00

På Ridsportsförbunds hemsida, finns det massor utav bra spel som är både är roliga och lärorika!

Det finns olika nivåer, man kan börja med den lätta och sedan gå vidare till den svårare när man känner att det går bra!

Det finns massor utav olika ämnen, allt ifrån hästens muskler och delar till foder och utrustning!

Om man är riktigt duktig och får bra poäng kan man även hamna på deras Highscore - Hall of fame! ;)

Under kategorin "Hästkunskap" på startsidan finns de olika spelen, men även massa bra texter!! Vet du t.ex vad man ska göra när olyckan är framme? Eller vill du kanske lära dig mer om arbete från marken?

Här kommer länken till Hästkunskaps sidan: http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/

& här är hittar du spelen: http://www.ridsport.se/spel/ & http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Fragor-i-hastvag/

    

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 8 november 2010 22:29

HejHallå alla upkare!!!

Idag hade vi US-möte där vi pratade om Globen och lite julshow förstås... men vi säger inget om vårt enastående nummer, hah

Och till Globen kommer det snart upp en lapp i stallet om tider m.m Så ni har koll och inte kommer försent.

Men nu till en annan VIKTIG grej! Det är jätte viktigt att alla har reflexer som går från eller till bussen på vägen. Så att ni syns!  

//Vanja

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 7 november 2010 22:15

HEJSVEJ alla glada!  

Idag har det varit terminens första klubbdressyr! Hoppas att alla som var med tyckte det var roligt vare sig det inte gick som man hade tänkt sig eller om det gick jättebra! En bra sak att tänka på att man kan tävla mot sig själv också. Man kan t.ex tänka att man ska försöka göra en bättre insats än vad man gjorde senaste tävlingen!   


Någon tävling kanske det slutar så här:

     


Och tävlingen efter kanske det går så här bra:


Något att tänka på!    Ha det bra!

/ Sara Å  ( en dag försent ..  )


                          

hoppas nu hade det kul!   

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 7 november 2010 16:02

Igår kväll var det Halloweenkväll i stallet, 50 elever kom dit läskigt utklädda. Vi åt pizza, hade femkamp, åt godis och chips och gick spökrunda. Till sist spelade vi lite brännboll i ridhuset :)


Det blev en mycket lyckad kväll och vi i US hade jätte roligt och det verkade som alla andra också hade det! Om några dagar kommer det upp bilder från kvällen, så håll utkik!   


/ Ingrid

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 6 november 2010 09:07

Innom ridsporten krävs förutom tålamod, tid och träning en stor del envishet och det visar denna ryttare upp!:




/Micaela

Av Uppsala Ponnyklubb Ungdomssektionen - 5 november 2010 13:51

Självklart lyckades jag glömma bort att blogga igår, det verkar bli mer en regel än ett undantag för mig :)

Men här kommer iallafall en presentation av en ny hästras, nämligen Gotlandsrusset!


  


Gotlandsrusset är en mycket gammal hästras. Troligtvis hamnade russens förfäder på Gotland när goterna bosatte sig på ön ca 1800 f. Kr.Så länge man känner till har russen levt i ett vilt eller halvvilt tillstånd i skogarna på Gotland än idag med liten inblandning av människorna. Liksom andra hästraser som levt länge i det vilda har de blivit tåliga, lättfödda och friska.

För att kunna stambokföras som gotlandsruss skall hästen vara mellan 115 och 130 cm i mankhöjd. Idealhöjden är 123-126 cm. Alla färger är godkända utom dorsalskäckar och "dubbelgula" hästar (t.ex. gulvit, pärlvit). Skimmel och blackfärgen finns inte i rasen och är inte heller tillåtna. I äldre stamböcker finns individer som är stamboksförda som skimmlar men dessa var allihop tigrerade.

Gotlandsrusset är en liten och ganska späd ponny, som trots detta är otroligt stark. Halsen är ganska kort och fortsätter i en lång och rak rygg med ett sluttande kors och en markerad manke. Huvudet är fint skuret med typisk ponnykaraktär och med rak nosrygg och bred panna. Länderna och bakbenen kan ibland vara något svagt musklade och vara dåligt byggda men frambenen på russen är oftast förvånansvärt starka och välbyggda. Hovarna är mycket hårda. Bogen lutar ganska rejält, vilket är ovanligt på primitiva hästraser, men detta bidrar till en snabb och energisk trav.

Gotlandsrusset är relativt lätthanterligt med ett stabilt temperament, vilket gjort rasen mycket populär som ridponny och den är idag väldigt vanlig på svenska ridskolor och bland unga ryttare. Russen är även snabba travare, mycket på grund av den sluttande bogen, och används inom travsporten i speciella ponnytravklasser. Russen brukar även ha bra anlag för hoppning trots de svaga länderna men oftast är galoppen väldigt svag hos rasen.

Gotlandsrusset är precis som islandshästen en stor häst i liten förpackning. Den har en stark rygg och kan bära även lite tyngre ryttare. Den hävdar sig bra inom hoppning, dressyr, fälttävlan och framför allt inom ponnytrav och monté, där den är helt överlägsen för sin storlek med en snabb och energisk trav. Ponnytrav har funnits på Gotland sedan 1950-talet. Det finns också duktiga russ inom distansritt, westernridning och all slags nöjesridning och som körhästar. Många russ visas flitigt på utställningar. Russet är även mycket populärt bland ridskolor och som ridponnyer för unga ryttare.


/Micaela

Är det bara vi, eller är flickan på flodhästen väldigt lik Vanja ..?

  

  





Ovido - Quiz & Flashcards