Ponnyklubben

Alla inlägg den 8 mars 2011

På söndag avgörs SM i storhästhoppning för Juniorer, Unga ryttare och Seniorer på Helsingborgs Fältrittklubb. Utöver SM klasserna rids många andra tävlingar under helgen. Bland annat avgörs finalen för Mountain Horse Team Challenge som är en tävling där tre ryttare själva har kunnat bilda ett lag och tävlat i olika kvaltävlingar. De som gör upp i finalen är de 10 lag som samlat flest poäng under kvalomgångarna. Finalen avgörs på 145 cm höjd.


SM rids i två omgångar och en final och det är alltså tre olika åldersgrupper. Junior är man tills man fyller 18 år och deras final avgörs på 135 cm höjd.  Ung ryttare är man tills man fyller 21 år och dom tävlar på 140 cm höjd. Efter 21 års ålder räknas man som senior och det är man tills man slutar tävla! Seniorer tävlar på 150 cm!


SM är det stor samlingsplats för duktiga ryttare och mycket publik.

Det som är tråkigt är att Helsingborg ligger lite för långt bort för att bara åka ner och kolla, därför finns det en jättebra funktion som heter Equipe. Där kan man sitta och titta på onlineresultat under hela tävlingshelgen! Här kan du kolla på Online Resultat från SM: http://online.equipe.com/sv/competitions/1964 från och med torsdag!


Några utav dom som rider SM i helgen är:

Peder Fredricson - H&M Artcic Aurora Borealis och Lavinio 1211

Linda Heed - Chausette Polo, Colina och Touch

Douglas Lindelöw - Niveau 1136 och Caliando


Ha det bra! / Linda


Ovido - Quiz & Flashcards